Nu på söndag kör vi igen! – VGSS Söndagsrace

Förra helgen premiärinvigde vi i strålande solsken och bra vind. Vi räknar med minst lika bra förhållanden nu på söndag.
Söndagsracen är en perfekt möjlighet att få raceträning inför större regattor eller för dig som bara vill testa och komma ut på banan. Ta chansen att testa denna enkla form av kappsegling genom att så snart som möjligt anmäla ett lag eller bara dig själv så parar vi er.

Anmälan

Ange i anmälan om ni har egen båt eller om ni vill låna en VGSS båt. Fram till torsdagen innan racet prioriteras de som är aktiva i VGSS vid lån av båt.

Startavgift är 100 kr per tävling och betalas på plats.

Program

  • Skepparmöte på bryggan 13:00
  • Första start 13:30
  • Så många race vi hinner fram 16:00
  • Eftersnack vid ca 16:15 där vi i 10 min pratar igenom dagens kappseglingar och delar med oss av våra erfarenheter

Lån av Båt

Om du lånar båt skall skepparen vara medlem i Vitsgarns Segelsällskap. Vid skada på båten kan du bli ersättningsskyldig. Båtarna är försäkrade och självrisken uppgår till 1000 SEK

Egen båt

Om du tar med egen båt så går det bra att sjösätta i småbåtshamnen. Anmäl om ni vill sjösätta så att vi kan låsa upp bommen vid rampen. Det kan vara lite dåligt med vind inne i viken men vi kan hjälpa till med bogsering vid behov.

OBS bogseringserbjudandet gäller endast båtar som är sjösatta före kl 12:30.

Om du har några frågor

Om du har några frågor är du välkommen att ta kontakt med Fredrik Tham genom att skicka ett mail till fredrik@vgss.se eller ringa på 070-757 56 97